Escaperoom spel

Real-life Ontsnappingsspellen ook wel Escape rooms genoemd, is een spel waarin deelnemers worden opgesloten in een kamer.  Samen met andere deelnemers dienen zoveel mogelijk elementen binnen de ruimte gebruikt te worden, om zo een reeks van puzzels en raadsels op te lossen, fysieke weerstaand zoals je die alleen in films ziet zullen het spel net dat beetje extra dynamiek geven, sporen dienen direct herkend te worden. Alleen op deze manier is ontsnappen uit de kamer mogelijk. Dit alles dient te gebeuren binnen een bepaalde tijdslimiet van 60 minuten. Het spel heeft 1 doel;  ontsnappen uit de kamer.  Als deelnemer dien je continue op te letten en gebruik te maken van je creativiteit en denkvermogen. Doe je dit niet dan zullen jij en je partner(s) de kamer niet verlaten.

De geschiedenis van de escaperoom:

De eerste Escaperoom in de wereld is ontstaan in hoe kan het ook anders, Amerika. Deze Escaperoom werd opgericht in 2006 in het Amerikaanse Silicon Valley door een groep programmeurs. De raadsels, mysteries en uitdagingen in het Escaperoom spel werden geïnspireerd door het werk van Agatha Christie. Het spel werd direct een populaire toeristische attractie.

Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Europa, Australië, Zuid Amerika en een groot aantal Aziatische kan het

In 2014 is de opkomst van de Escaperoom in Nederland een feit. Er zijn inmiddels ruim 150 escape rooms in de Benelux met escape rooms in o.a. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Maastricht en in vele andere plaatsen zijn inmiddels escape rooms te vinden.